Міжнародний день рідної мови

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Свято було запроваджено у листопаді 1999 року ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

“Міжнародний день рідної мови – свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Українці це знову виборюють зі зброєю в руках. За українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни” – уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.
На сьогодні в Україні діє майже 450 безкоштовних майданчиків для опанування державної мови, з переліком яких можна ознайомитися на сайті: https://mova-ombudsman.gov.ua/kursy
В Грицівській селищній бібліотеці для здобувачів освіти нашого закладу організовано тематичну книжкову виставку «Наша мова – калинова» та проведено мовний турнір «Чи знаєш ти українську мову?» (про це на сторінці Грицівської селищної бібліотеки у facebook)
Здобувачі освіти ВХПУ №19 смт. Гриців доєдналися до міжобласного марафону “Нас єднає мова”. На завершення прозвучали уривки творів відомих українських поетів:
– “Лілея” Тараса Шевченка (читала Софія СВІСТАК, здобувачка групи №3
– “Заповіт” Тараса Шевченка (читала Марина ДЕМБІЦЬКА, здобувачка групи №4
– “Стояла я і слухала весну” Лесі Українки (читала Маряна ЗАХАРЕЦЬ, практичний психолог)
– “Осінній день березами почавсь” Ліни Костенко (читала Олена ЛІКНАРОВИЧ, соціальний педагог)













Коментарі

Популярні публікації