Зустріч з Лілією Іваневич

Сьогодні у Вищому художньому професійного училище N19 смт. Гриців відбулася зустріч з Лілією Іваневич - докторкою історичних наук, авторкою понад 200 наукових праць з історії України, бібліографії й історичної біографістики, історії костюма, етнографії, краєзнавства та народознавства, лауреаткою обласної премії імені Володимира Гериновича в галузі історико-культурних і краєзнавчих досліджень.

Книга «Традиційний одяг українців Поділля» - плідна робота пані Лілії довжиною в 13 років та результатом у 799 сторінок з вивчення традиційного одягу Поділля.
Також учасникам зустрічі презентовані вишукані вишиванки, датовані 50-ми роками XX століття, надані знаним колекціонером, краєзнавцем Володимиром Іванюком із його приватної колекції. “В пошуках справжніх речей і вдалося зібрати дану колекцію, – каже Володимир Олексійович. – Колекціоную речі, в яких є дух”.
Носіння українського національного одягу стимулює відчуття національної гідності та патріотизму, сприяє збереженню традицій та культурних цінностей. Тому важливо підтримувати та пропагувати український національний одяг серед молодого покоління, щоб вони зберегли й передали цю частину національної спадщини майбутнього.












Коментарі

Популярні публікації