Звягель. Лесина оселя

Сьогодні для кожного українця вкрай важливим є національне самоусвідомлення. Збереження української національної культурної спадщини має зараз неймовірно велике значення. Вишивка як вид народного мистецтва - це генофонд нашої культури, це основа національної свідомості та невід'ємна складова сучасної української культури. Саме про це говорила сьогодні під час презентації закладу у Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки у Звягелі на лекції-виставці Володимира Іванюка.

Серед запрошених: 

- Лілія Сонячна - докторка історичних наук;

- Марина Олійник - кандидатка історичних наук, наукова співробітниця Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології їм. М.Т. Рильського НАН України;

- працівники Державного професійно-технічного навчального закладу Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну;

- співробітники Житомирського обласного краєзнавчого музею;

- здобувачі освіти Звягельського вищого професійного училища; 

- мешканці Звягеля - шанувальники етнографії.


Неймовірно приємно зустріти випускницю ВХПУ №19 смт. Гриців, талановиту вишивальницю, Інну Назарішину, власницю Студії художньої вишивки "Арт-Назарі". 


Портрет Лесі Українки - робота випускниці закладу Наталія Захарець - передаємо у Літературно-меморіальний музей Лесі Українки у Звягелі - з найкращими побажаннями. 














































Коментарі

Популярні публікації